День самоврядування!
     25 березня став особливим для учнів ліцею. Раптом опинитися на місці вчителя, куратора, а то навіть і директора. Мої обов'язки були покладені на Олесю Нечваль (І лінгвістичний клас) та Валерію Ковтун (І математичний клас).
       Дівчата виконали своє завдання на відмінно. Олеся підготувала тему "Pupils' Rights and Responsibilities". Жива дискусія, розігрування ситуацій, робота в парах, групах, складання історій сприяли розвитку монологічного та діалогічного мовлення. Валерія провела урок домашнього читання. Учні обговорили веселу та цікаву історію W.Somerset Maugham "The Luncheon". 
      Це надзвичайно цінний досвід для учнів спробувати себе у ролі вчителя. Олеся та Валерія зізналися, що витратили багато часу на підготовку. 
    Саме про такий день можна сказати: "Навчаючи - вчуся!"




6 коментарів:

  1. Цей день був повний позитивних емоцій.Він дав змогу відчути себе справжім вчителем.Це дійсно складно.Особисто мені сподобалося бути у ролі вчителя.Я зробив для себе висновок, що бути ним не так вже і просто...

    ВідповістиВидалити
  2. Вадиме, це новий та цікавий досвід з якого Ви зробили певні висновки, глибше зрозуміли професію вчителя, переконана, що навчилися багато чому новому, а найголовніше отримали позитивні емоції!

    ВідповістиВидалити
  3. In general, I think it's an amazing idea to let teenagers step into teachers' shoes! By doing this pupils get experience how to prepare for the lessons, enlarge their vocabulary (of course if we speak about English or German) and make the outlook wider.
    I'm sure Lesia was an excellent teacher! I hope u have enjoyed her work!

    ВідповістиВидалити
  4. Vlada, thank you! Pupils really get much experience. You are quite right, Lesia was very creative! I even asked her about her future career as a teacher. She promised to think...

    ВідповістиВидалити
  5. Після того, як я провела урок, я зрозуміла, що бути вчителем - це дуже кропітка та складна праця, адже ти повинен зацікавити учнів новою темою, заохотити іх старанно працювати...
    Найскладнішим було вибити із моїх одногрупників якихось складних речень. Майже всі на деякі мої запитання відповідали: "Yes", "No", "I don't know". :D
    Усе ж таки мені сподобалася праця учнів, які дуже гарно працювали.
    І говорячи про вчителів, я хочу сказати їм велике "ДЯКУЮ", тому що я зрозуміла, скільки треба мати сил та нервів для того, щоб терпіти нас, навчити чогось цікавого та корисного, сидіти майже цілий день, думаючи, що ми будемо робити на уроці і т.д. і т.п.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Алеся, дякую за Ваш відгук про професію вчителя і за Вашу наполегливу працю!

      Видалити