24 березня у Ніжинському міському ліцеї пройшов семінар учителів української мови та літератури "Формування соціально компетентної особистості старшокласника шляхом упровадження інтерактивних методів навчання".
     Під час семінару вчитель української мови Сідень С.М. провела показовий урок узагальнення знань з теми "Слово. Словосполучення. Речення". Світлана Миколаївна на занятті використовувала інтерактивні форми роботи з    учнями: "Мікрофон", учнівські проекти, "Морфемний практикум", "Орфоепічна хвилинка", "Кола на воді", "Завдання не для Попелюшки". Значну увагу вчитель приділила відновленню попереднє вивченого матеріалу, забезпечивши теоретичне підгрунття подальшої роботи. На уроці розгорілася дискусія, чи можна знищити словом як фізично, так і морально. Учні висували думки, що слово це не лише одиниця мови, а й предмет, яким можна фізично вбити, намагалися пригадати українців за межами рідної держави та написати їм листи, використовуючи різні структури речень.
        Корінь І.В. та Даньшина Т.М. провели для учнів та вчителів міста "Лінгвістичний ерудит-квартет", під час якого розігрували питання з таких розділів : "Пароніми", "Одним словом", "Слова іншомовного походження", "Літературні напрями", "Упізнай по обличчю". Учасники команд (учителі та учні) продемонстрували глибокі знання з української мови та літератури. Під час заходу лунали сучасні українські пісні у виконанні учня II курсу природничого класу Черненка Олега, якому підспівували всі присутні. У затишній атмосфері ведучі заходу Даньшина Т.М., Корінь І.В. читали вірші сучасних поетів. На семінарі панувала тепла, дружня атмосфера. 




Немає коментарів:

Дописати коментар