GO GLOBAL ПЛАНУЄ ПЕРЕТВОРИТИ ПРИШКІЛЬНІ ТАБОРИ В МОВНІ
            В рамках Року англійської мови в Україні Громадська організація GoGlobal разом з Міністерством освіти і науки України, компанією Microsoft та партнерами працює над розробкою нового формату дитячих пришкільних таборів – таборів з поглибленним вивченням англійської мови. Проект отримав назву «GoGlobal camps».

           На даний момент більш ніж 3 тисячі шкіл з усієї України попередньо зголосилися цього року організувати мовні табори на базі навчальних закладів. Близько 150 з них, за результатами мотиваційного конкурсу, отримають статус «GoGlobal camps».
          Основним завданням команди проекту є показати дітям, що вивчення мов – це легко і просто. Що літній табір може бути веселим, розважальним, та яскравим. Також однією з особливостей «GoGlobal camps» стане те, що в якості волонтерів планується запросити носіїв мови.
           «Наразі доступ до сучасних та цікавих мовних таборів, через їх ексклюзивність та нішевість, має дуже вузьке коло дітей. Також не у всіх батьків є фінансова можливість відправити школярів за кордон в мовний табір. Тому було вирішено організувати такі табори в Україні та зробити їх доступними для багатьох. Цього літа вперше велика кількість дітей зможе відчути, що таке сучасний відпочинок. Проект «GoGlobal camps» буде реалізовуватися разом з Міністерством освіти і науки України, а ми, у свою чергу, будемо активно працювати у напрямку залучення партнерів – бізнесу, громадських організацій, та міжнародних партнерів. Американське посольство в Україні вже підтвердило свій намір надати волонтерам та вчителям усі необхідні навчальні матеріали, плани, і провести для них серію спеціальних тренінгів» - розказує куратор проекту Оксана Нечипоренко.
           Першим кроком до реалізації проекту стане створення у партнерстві з корпорацією Microsoft спеціалізованого веб-ресурсу – координаційного інформаційного центру. На сайті міститиметься уся необхідна методична інформація – для усіх бажаючих будуть доступні для завантаження навчальні програми, спеціалізовані роздаткові матеріали, сценарії, плани занять та медіатека з ліцензійними відео та мультиками. До роботи у таборах «GoGlobal camps» також буде залучено іноземних волонтерів – носіїв мови. Їх основним завданням стане надання допомоги вчителям у проведенні різноманітних навчальних та розважальних заходів для дітей, ігрових та спортивних активностей.
http://goglobal.com.ua/

6 коментарів:

  1. Гарна ідея!!! Носії мови, цікаві ресурси, волонтери - все це надасть мовному табору духу справжьої "закордонності"

    ВідповістиВидалити
  2. Відповіді
    1. На мою думку, реалізація будь-якого проекту в повній мірі потребує часу, а більша кількість волонтерів, щоб усім вистачило)) прийде поступово, якщо проявляти ініціативу та бажання працювати!

      Видалити
  3. Відповіді
    1. Веб-ресурси- дуже гарна ідея! Він стане у нагоді всім, хто буде працювати в мовних таборах.

      Видалити